Askerrunden Masters Cup! Ukeboka 20
Ritt, Uka som gikk

Askerrunden Masters Cup! Ukeboka 20

Fokus denne uka var Askerrunden. Torsdag, kristihimmelfartsdag gikk rittet av stabelen. Jeg meldte meg opp til Masters Cup og startet i feltet for Menn, alder 30-34.

Det jeg ikke var klar over før start var nivået i dette feltet, og det var like greit. Det var ikke mange fra Kongsberg IF som syklet dette rittet, heldigvis møter jeg to lagvenner før start. Vi slår av en prat. Det blir raskt snakk om rittet og jeg føler en tone av at dette kommer til å bli knallhardt. Jeg spør videre og forstår raskt at dette rittet er spesielt.

Bortsett fra at Askerrunden er et kjent ritt er det hovedsakelig to grunner til at rittet er spesielt. For det første kjøres rittet svært sentralt på Østlandet. Østlandet har høy (relativt til Norsk standard) befolkningstetthet og innehar 50% av Norges befolkning! For det andre er rittet i Master Cup. I dette rittet stiller de beste og raskeste rytterne, her er det ingen nåde. Noe jeg fikk smake på!

Rittet er kort og i år var løypa kortet av 5-10 km på grunn av veiarbeid. Dette gjør ikke rittet lettere, for på 55 km forseres 800 høydemeter. I en så kuppert løype blir jeg det svakeste leddet, uten tvil. Heldigvis har jeg stort forbedringspotentiale.

Formmessig er jeg litt usikker. Jeg sov svært dårlig natten før rittet, likevel har jeg nok hatt en av mine hardeste prestasjoner. Wattdata fra rittet viser helt klart at jeg er svært sliten. Dette tror jeg er fordi jeg “startet alt for hardt”. Men jeg merker en tydelig svakhet jeg har, jeg tåler temposkifter svært dårlig, dette ønsker jeg å trene mer på.

Fortell om dette til andre:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *