Hvil gutt!
Diverse

Hvil gutt!

Etter en lang sesong med mange timer på sykkelsetet kommer den obligatoriske hvileperioden. Alt fra en til fire uker med hvile er innafor. Det skal i prinsippet være en herlig tid med moro og treningsfri. Men som amatørsyklist blir gjerne hvileperioden til en tid der man kunne tenkt seg ut på en sykkeltur, men blir hjemme av prinsipp. For å gni det inn vil det være ypperlig vær for årstiden. Amatørsyklisten må være streng med seg selv nå! Eller?

Amatørsyklister har ikke lett for å bare være i ro. Ro er amatørsyklisters verste fiende! Optimalt blir amatørsyklisten heller syk i denne perioden. Da bygges immunforsvaret opp, samtidig er man nødt til å holde seg rolig. Det må være i denne perioden det lønner seg å ha barn i barnehage. Økt risiko for ufarlige og irriterende luftveissykdommer er gull verdt.

I all treningslitteratur er talen klar, en pause etter endt sesong er nødvendig. Ikke bli utbrent gutt! Bør man unngå å sykle til jobb også? Er det lov å ikke være så streng, for det snakkes vel ikke om morsomme, lekne, useriøse og ustrukturerte turer, ei heller den daglige syklingen til jobb? Hvileperioden beskrives som helt fri, men det får være grenser? Jeg vil ut en tur!

Amatørsyklistens problem med den obligatoriske hvileperioden handler om at amatørsyklisten aldri får syklet nok. Livet kommer alltid i veien! Snakk om treningsavhengighet og ubalanse! For balanse er jo det viktigste i livet, alt må ha balanse, uten balanse funker ingenting! Eller gjelder det bare mens man er på sykkelsetet?

Den uendelige streben etter balanse er vel per definisjon også ubalanse? Helt umulig dette her!

Hvis balanse ikke er så bra som først antatt, så kanskje man heller bør strebe etter lykke? Kanskje er veien til lykke også litt enklere? Kanskje så enkelt som å få lista over gledeskapende aktiviteter til å ligne lista over aktiviteter som gjøres hver uke.

Sykle mer, hvil senere! Velkommen til min uendelige søken etter mer lykke.

Fortell om dette til andre:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *