Rittrapport fra Øyeren rundt 2015
Ritt

Rittrapport fra Øyeren rundt 2015

Da er Master Cup rittet Øyeren rundt 2015 gjennomført. Min forrige erfaring med Master Cup var Askerrunden. Jeg hadde nesten glemt hvor vanvittig høyt nivået er i denne klassen. Detaljer om rittets drama kan leses om på landevei.no. Noen bilder fra Øyeren Rundt 2015 kan sees her og her.

Det var aldri spørsmål om jeg kom til å falle av, men om når jeg kom til å falle av. Hvor lenge holdt jeg?

Øyeren rundt er et kupert ritt uten de virkelig lange bakkene. Det betyr at det ruller med bakker som stiger 50-100 meter hele veien. Disse spurtes opp, så det gjelder å klare å håndtere fartsøkningene. I vår fant jeg ut at dette er jeg svært dårlig på. Det er i alle fall moro å se og føle at jeg har blitt bedre på å tåle fartsøkninger, selv om det er langt igjen for å kunne henge med de gode.

Det er nesten verdt å spørre seg om det er noe vits å kjøre Master Cup ritt når jeg er så langt fra å kunne fullføre med de beste, bare å henge på hele veien virker umulig per nå.

Men etter å ha tenkt litt er svaret i mitt hodet definitivt et stort “ja”. Det er ingen annen plass jeg får føle på slik fart og tempo. Det er rett og slett utrolig god trening og vanskelig å få kjørt like hardt utenfor rittene. Men det viktigste er at jeg synes det er moro, det gjør jo ingenting å falle av for å fullføre alene.

Planen for Master Cup videre er det samme, heng med som en klegg så lenge det går. Deretter kjøre tempo alene eller helst rulle sammen med noen som også har falt av til mål.

Resultat og tid betyr ingenting etter man faller av toget. Jeg er nemlig ikke så langt unna, rent watt-messig, jeg bare mangler utholdenheten til å håndtere de store fartsendringene. Heldigvis kan jeg glede meg over å ha blitt litt bedre enn det jeg var på Askerrunden! Denne gangen klarer jeg å holde koken i mer krevende terreng over lenger tid.

Til slutt vil jeg minne om mot. Mot til å stille til start selv om man vet det er enda er nytteløst. Det krever mot å stille til start i disse rittene, og når jeg stiller til start med viten om de smerter som venter vil jeg tørre å påstå at ingen har større mot enn meg når vi står der 5 minutter før slaget går.

Henger i på Øyeren Rundt
Henger i på Øyeren Rundt
Fortell om dette til andre:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *