Syklisten, styrketreningen og stølheten
Diverse

Syklisten, styrketreningen og stølheten

Støl… Støl… Støl… Jeg trodde beina mine var sterke, der tok jeg feil. Jeg kan ikke huske å ha vært så støl i beina før. Planen for styrketreningen er enkel og grei. Vitenskapelig dokumentert effekt har den også. På papiret er jo alt veldig bra!

Men som nybegynner på styrketrening er prisen høy. De første ukene med styrketrening var faktisk så tunge at jeg ikke følte at det var forsvarlig og gjennomføre flere enn en styrkeøkt i uken. Jeg var rett og slett for støl og merkbart sliten. Heldigvis ble det bedre etterhvert, men selv etter to måneder blir jeg støl i beina etter en tung styrkeøkt.

Det er ingen tvil om at tunge styrkeøkter krever mye restitusjon, og denne mengden med restitusjon bekymrer noe. På hvilken måte vil restitusjonen påvirke det totale resultatet? Øktene på sykkelen blir i stor grad styrt av hvor sliten musklene er.

Styrketreningen kommer sikkert til å lønne seg, men det gjelder å passe på å hvile nok! Selv Alexander Kristoff snakker om dette nå han blir spurt om styrketreningen om vinteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.